Kolektivní jednání

19. 8. 2019

Vážení kolegové, na základě našeho požadavku na navýšení rizikových příplatků, který jste podpořili svými podpisy, jsem byl vyzván hejtmanem k jednání. S hejtmanem Ladislavem Oklešťkem jsme se sešli dvakrát. U prvního jednání byl přítomen MUDr. Ivo Mareš za kraj a Ing. Ivana Břeňková za odborový svaz. U druhého jednání byl přítomen už jenom MUDr. Mareš.

Pan hejtman přišel s nabídkou 900 Kč do příplatků od 1. 1. 2021 s podmínkou podpisu kolektivní smlouvy na 4 roky. Po vzájemné výměně názorů jsme nakonec dospěli k dohodě v této podobě:

Kolektivní smlouva bude uzavřena na tři roky, navýšen bude pouze směnný příplatek a to o 1000 Kč od 1. 1. 2021 a o dalších 400 Kč od 1. 1. 2022, celkově tedy bude činit 2400 Kč.

V následujících letech budeme nadále prosazovat navyšování výjezdového příplatku, ale v současnosti nebylo vyšší navýšení pro zřizovatele akceptovatelné.

Děkuji vám za písemnou podporu našeho požadavku, neboť měla významný vliv na úspěch vyjednávání a pomůže nám i v následujících letech k dosažení konečného cíle.

Přeji pohodový zbytek prázdnin HZ.

<< listopad >>
<< 2019 >>