Kolektivní smlouva 2018

21. 12. 2017

Vážení kolegové, dnešního dne jsme ukončili jednání o kolektivní smlouvě. Mrzí nás, že se nám nepodařilo prosadit navýšení příplatků kompenzujících navýšení směnného příplatku sester u lůžka.

Na dnešním jednání s hejtmanem Oklešťkem jsme se shodli na potřebě dobrého finančního ohodnocení zaměstnanců, ale máme rozdílné názory na jeho realizaci. Hejtman chce řešení na celostátní úrovni i s potřebnými financemi, my bychom chtěli peníze od zřizovatele. U lékařů to nebyl problém, protože je jich nedostatek a kraj musel zareagovat na pobídky ostatních krajů. Nespravedlnost? My jsme trpěliví a k navýšení příplatků v budoucnu určitě dojde. Na naší práci přece stojí fungování záchranné služby.

Hejtman podporuje přesun řidičů do osmé platové třídy. Co se týče problémů s kvalitou a nedostatkem pracovních oděvů, vnímá to jako zásadní věc. V případě potřeby se zasadí o uvolnění finančních prostředků.

Posledním projednávaným tématem byla potřeba zřízení druhé posádky RZP v Přerově. Hejtman chápe důvody a po předložení potřebných dat od vedení záchranné služby, podpoří její zřízení.

Na následném jednání s ředitelem Weinbergem mi bylo řečeno, že přesun řidičů už je předjednán, stávající řidiči budou přeřazeni do osmých platových tříd a nově přijatí budou do ukončení nástupní praxe v sedmých platových třídách. Na vyřešení problémů s pracovním oblečením se intenzivně pracuje a předpokládá se, že nově zřízená přerovská posádka RZP by měla fungovat v režimu denních směn v pracovních dnech.

Dohodli jsme se, že zaměstnavatel připraví kolektivní smlouvu k podpisu s navýšenou hodnotou stravovacích poukázek na 100 Kč.

Na závěr shrnutí:

1. všichni zaměstnanci budou mít od 1. 1. 2018 navýšen základní plat o 10%

2. řidiči budou od 1. 1. 2018 přesunuti ze sedmé do osmé platové třídy

3. stravenky budou mít od 1. 1. 2018 hodnotu 100 Kč.

Přeji vám všem krásné a požehnané Svátky vánoční a vše dobré v roce 2018, H.Z.

<< duben >>
<< 2024 >>